Select Page

L’Ajuntament d’Altea es va reunir dijous passat a València amb la secretària autonòmica d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Paula Tuzón Marco, i el director general de l’Aigua, Manuel Aldeguer Sánchez, per a tractar la millora i construcció de noves infraestructures hídriques, que garantisquen el subministrament al poble d’Altea. Des de la Conselleria van donar el vistiplau a dur a terme els dos projectes presentats: la planta potabilitzadora i la conducció de Montagut a les Rotes.

A la reunió van assistir l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares; el regidor de Cicle Hídric, Diego Zaragozí; l’edil, Miguel de la Hoz, com a representant del PSOE i el tècnic de Cicle Hídric, Jerónimo Almaraz. Durant la trobada es va exposar, als representants de Conselleria, la necessitat d’executar els dos projectes que garantiran el subministrament al poble, com és la conducció de l’aigua des del depòsit de Montagut fins als dipòsits de les Rotes.

Aquest projecte, que té un pressupost d’1.400.000 €. “És imprescindible per al poble, ja que d’aquesta conducció depén el proveïment del poble i, la instal·lació s’està quedant obsoleta. No podem arriscar-nos a una avaria, perquè sense aquests dipòsits Altea només podria tindre aigua durant unes 36 hores”, va declarar el regidor de Cicle Hídric, Diego Zaragozí.

A més, es va exposar el projecte de la planta potabilitzadora, amb un import d’1.300.000 €. Aquesta infraestructura evitarà els talls d’aigua en els episodis de pluges intenses com els viscuts aquesta primavera.

Els representants de Conselleria van donar el vistiplau a subvencionar aquestes actuacions “una gran notícia per a Altea, que caldrà anar treballant a poc a poc perquè aquesta ha sigut la reunió inicial, però és un pas molt important per a la millora de les nostres infraestructures hídriques”, va finalitzar l’edil Miguel de la Hoz.

Pin It on Pinterest